Via HUGO doorzoek je een groot deel van de bibliotheekcollectie. Maar er is meer!
Onderstaand een aantal handige methoden om toegang te krijgen tot wetenschappelijke informatie. Door vanuit de website van de HU Bibliotheek te werken, krijg je (gratis) toegang tot bronnen die je normaal niet of alleen betaald kunt gebruiken.
- Thuistoegang: wat doe je als je niet op de HU bent?
- Lean Library Access browserextensie: direct toegang vanuit je browser
- Google Scholar: eenvoudig zoeken
- Browzine app: artikelen lezen op je tablet of mobiel
- DOI of PMID opzoeken met Libkey.io
- Materialen aanvragen bij andere bibliotheken
Thuistoegang: wat doe je als je niet op de HU bent?
Ook als je buiten de HU bezig bent aan je onderzoek, scriptie of artikel, is het natuurlijk belangrijk dat je toegang kunt krijgen tot wetenschappelijke artikelen. Daarvoor raden we je aan om vanuit de website van de Bibliotheek te werken. Als je de links op onze website gebruikt om databanken te benaderen log je automatisch op de juiste wijze in.
Lean Library Access browserextensie: direct toegang vanuit je browser
Wil je nog gemakkelijker toegang tot artikelen? Gebruik dan de Lean Library Access browserextensie.
Je krijgt direct vanuit je browser toegang tot wetenschappelijke artikelen, tijdschriften en databases uit de collectie van de HU Bibliotheek.
Google Scholar: eenvoudig zoeken
Google Scholar biedt een eenvoudige manier om te zoeken naar wetenschappelijke artikelen, proefschriften en boeken. Via de instellingen van Google Scholar kun je de directe toegang realiseren tot een groot deel van het digitale bezit van de HU.
Browzine app: artikelen lezen op je tablet of mobiel
Browzine is een app voor Apple en Android tablets en smartphones waarmee je een groot deel van de wetenschappelijke tijdschriften waar de HU een abonnement op heeft kunt lezen. Gebruik is gratis voor HU medewerkers en studenten.
Minimale systeemeisen: Android 4.1 (Jelly Bean), iOS 7.x.
DOI of PMID opzoeken met Libkey.io
Als je literatuuronderzoek doet heb je vaak een lijst met meerdere artikelen die voorzien zijn van een DOI (Digital Object Identifier) of een PMID (Pubmed ID). Gebruik de zoekmachine Libkey.io om direct een artikel te zoeken als je een DOI of PMID hebt.
Materialen aanvragen bij andere bibliotheken
Als een gewenste publicatie (boek of tijdschriftartikel) niet aanwezig is in de collectie van de HU Bibliotheek, kun je deze via ibl@hu.nl aanvragen uit het bezit van andere bibliotheken of kun je een kopie van het tijdschriftartikel aanvragen via het Interbibliothecair Leenverkeer (IBL).
Informatie over kosten en voorwaarden kun je vinden in het leenreglement (Artikel 6 en Artikel 7).