Hulp en ondersteuning

Trainingen

De HU Bibliotheek kan je helpen bij het vinden en beoordelen van betrouwbare informatie. Wij organiseren lessen en demonstraties zodat jij gericht geholpen kan worden. Ter introductie, of om eerdere opgedane kennis op te frissen of uit te diepen. Wil je meer weten? Informeer bij je informatiespecialist naar de mogelijkheden.

Online trainingen

Speciaal voor eerstejaarsstudenten zijn de (virtual reality) game i-Labyrint en een online cursus informatievaardigheden op Canvas ontwikkeld. Hierin leer je wat je moet zoeken, waar en hoe je dat kan doen en hoe je de betrouwbaarheid bepaalt van wat je gevonden hebt. De inhoud van beide cursussen is gelijk. De manier van leren verschilt. Wat past bij jou? Bekijk het schema:

 

VR-game i-Labyrint

In de vorm van een adventure game train je je informatievaardigheden: in een virtuele wereld leer je  zoeken naar betrouwbare bronnen. Onderweg vergaar je kennis waarmee je, in minigames, punten kunt halen om uiteindelijk een digitaal certificaat te verdienen.

Download de app in de Playstore of App Store (zoek naar HU-iLabyrint)
Log in met je HU-emailadres en speel de game i-Labyrint!
Of installeer de game op je laptop.

Meer over i-Labyrint
Heb je vragen of ondervind je problemen bij de toegang? Neem dan contact op met hublab@hu.nl

Training op Canvas

Deze online cursus biedt de theorie van het informatie zoeken en beoordelen. Je kunt zelf bepalen hoe je door de stof gaat. Je kunt beginnen met de theorie, of eerst oefenvragen maken en kijken hoe je het er vanaf brengt. Een aantal opleidingen vereist dat je de theorie afsluit met een eindtoets. Je docent informeert je hierover.

Naar Canvas
Heb je vragen of ondervind je problemen bij de toegang? Neem dan contact op met Frédérique Leopold of Christa van Tongeren.

Naar de eindtoets
Heb je vragen of ondervind je problemen met de eindtoets? Neem dan contact op met Frédérique Leopold.

Workshop

Hoe vind ik goede literatuur en gebruik ik die goed in mijn tekst?

Vind je het lastig om bij een onderwerp goede betrouwbare bronnen te vinden? Weet je niet hoe je die bronnen dan goed in je tekst kunt integreren? Worstel je altijd met het goed vermelden van je bronnen?

Informeer bij je informatiespecialist naar de mogelijkheden: we verzorgen graag een workshop!

Bovendien organiseert de bibliotheek een aantal keer per jaar workshops, samen met het Student Support Centre. Lees meer & meld je aan.

Switch to English English
× App de balie