Workshops

Goede literatuur vinden en gebruiken in een tekst

In deze workshop leer je hoe je met behulp van de voorzieningen van de HU-bibliotheek goede bronnen kunt vinden. Daarnaast leer je hoe je al aan het begin van je schrijfproces het gebruik van bronnen goed kunt stroomlijnen.

Vind je het lastig om bij een onderwerp goede betrouwbare bronnen te vinden? Weet je niet hoe je die bronnen goed in je tekst kunt integreren? Worstel je altijd met het goed vermelden van je bronnen? Schrijf je dan in voor deze tweedelige workshopserie.

  1. In de eerste bijeenkomst leer je effectief te zoeken naar bronnen. Je leert de betrouwbaarheid van bronnen te beoordelen. Verder leer je een bouwplan voor je tekst te maken.
  2. In de tweede bijeenkomst leer je wat plagiaat is en hoe je dit kunt voorkomen door je bronnen te vermelden volgens vastgestelde richtlijnen. De focus in de workshop ligt op APA als richtlijn voor de bronvermelding, omdat die het meest gebruikt wordt. Indien van toepassing is er ook aandacht voor de andere stijlen zoals ACS, Vancouver en MLA. Verder leer je hoe je je tekst kunt onderbouwen door bronnen in je tekst te parafraseren en citeren.

Loop je tijdens het maken van een opdracht voor je studie tegen vragen aan over deze onderwerpen? Bij deelname aan deze workshop is er gelegenheid om deze vragen te stellen.

Deze workshop wordt in samenwerking met het Student Support Centre gegeven.

Voor wie?
HU Studenten

Aantal deelnemers
Minimaal 4 deelnemers

Duur
1 uur

Aanmelden

Switch to English English
× App de balie