- Functiegebouw, onderzoeksprofielen en de RGW-cyclus
- Oriëntatie op, en interne middelen voor promoveren
- Interne middelen voor postdoc
- Trainingen, opleidingen en workshops
Functiegebouw, onderzoeksprofielen en de RGW-cyclus
Alle functieprofielen binnen de HU kun je vinden in het Functiegebouw HU; inclusief een verdere uitwerking naar onderzoek van de functieprofielen voor docent/onderzoekers (addendum onderzoek).
In de jaarlijkse gesprekscyclus voer je RGW-gesprekken met je directe leidinggevende. Als je zowel in onderwijs als onderzoek werkt, of wilt gaan werken, zorg dan samen met beide leidinggevenden voor input van je werkzaamheden voor zowel onderwijs als onderzoek tijdens de RGW-gesprekken.
Oriëntatie op, en interne middelen voor promoveren
Hogeschool Utrecht stelt elk jaar een beperkt aantal promotievouchers beschikbaar voor (hogeschool)docenten die willen promoveren. Als je interesse hebt in onderzoek en overweegt om een promotietraject te starten, dan kun je je hierop oriënteren via een oriëntatietraject op promoveren van het HU Teaching & Learning Network (TLN). Meer informatie vind je hier.
Ga je binnenkort starten met het schrijven van een promotieaanvraag? Dan is er een zogenaamd pre-promotietraject beschikbaar bij TLN. Meer informatie vind je hier.
Als je meer wilt weten over promoveren, dan heeft de HU Bibliotheek een aantal boektitels in de collectie, die aandacht besteden aan verschillende aspecten van het promoveren, zoals bijvoorbeeld:
- Louter, A., Schmit Jongbloed, L., & Wijnen-Meijer, M. (2024). Travel guide to your PhD : how to finish your thesis succesfully, healthily and on time. Schmit Jongbloed Advies. (003 LOUT).
- Basten, Floor en van Tiggelen, Kerstin (2018). Handboek buitenpromoveren: hét oriëntatiepunt voor promoveren naast of na een carrière. Dronten: Accent Grave. (003 BAST).
Binnen de HU bestaat een netwerk van promovendi, het HU promovendinetwerk HUP. Hier kunnen alle promovendi van de HU terecht met verbeterideeën, kritiek of wensen over alles wat met promoveren binnen de HU te maken heeft. Meer informatie over HUP vind je bij het onderdeel Samenwerken in netwerken (onder interne netwerken).
Alle (overige) inhoudelijke informatie over promoveren aan de HU vind je op:
- EenHU: Promovendi onderzoek en loopbaan en
- Sharepoint: Promovendi onderzoek en loopbaan. Hier vind je ook een verwijzing alle relevante documenten, zoals de regeling HU-onderzoek vouchers en o.a. aanvraagformulieren.
Tip: voor externe middelen om te kunnen promoveren kijk je bij het onderdeel Financiering.
Interne middelen voor postdoc
Voor onderzoekers die aan de vereisten voldoen is de HU-faciliteit postdoc beschikbaar. Hiermee wordt jaarlijks een aantal recent gepromoveerden gefaciliteerd bij het doen van vervolgonderzoek. Zie voor meer informatie de Sharepoint pagina Promovendi onderzoek en loopbaan.
Tip: voor externe postdoc middelen kijk je bij het onderdeel Financiering.
Trainingen, opleidingen en workshops
Voor beginnende onderzoekers aan de HU is er de introductiecursus voor praktijkgerichte onderzoekers. Tijdens deze cursus oriënteer je je op wie je op dit moment als onderzoeker bent en hoe zich dat verhoudt tot wat de HU van praktijkgerichte onderzoekers verwacht. De cursus wordt driemaal per jaar aangeboden en bestaat uit een startbijeenkomst, een digitale landingsplek op Teams en een peer support groep van waaruit verschillende bijeenkomsten worden georganiseerd. Je kunt je aanmelden voor de introductiecursus via MijnTalent.
Met behulp van de ontwikkelkaart voor onderzoekers van TLN krijg je zicht op verschillende thematieken waar je als praktijkgerichte onderzoeker (van junior onderzoeker tot lector) mee te maken krijgt. Neen een kijkje en raak geinspireerd om na te denken of in gesprek te gaan (met bijv. collega-onderzoekers of je leidinggevende) over je eigen ontwikkeling of dat van je team.
Daarnaast zijn er via Mijn Talent en op de site Praktijkgericht onderzoek in HBO context van TLN verschillende trainingen en opleidingen te vinden voor onderzoekers.
Voor WMO-plichtig onderzoek is er bijvoorbeeld de BROK cursus, verzorgd door het UMC.
Naast bovengenoemd aanbod, kun je bij de HU Bibliotheek verschillende workshops volgen, zowel online als op locatie. Voorbeelden zijn de workshops over:
- Research datamanagement
- Datamanagementplan
- Literatuuronderzoek / systematic reviews
- Publiceren van onderzoeksdata
- Open Access publiceren
Voor meer informatie en een volledig overzicht van de beschikbare workshops voor onderzoekers kijk je op de pagina over workshops bij de HU Bibliotheek of raadpleeg de agenda van de groep Onderzoeksupport op Een HU.