Over de bibliotheek

Gratis lidmaatschap

De HU Bibliotheek is gratis toegankelijk voor iedereen. Studenten en medewerkers van de HU zijn automatisch lid. Alumni, Oud Goud leden en andere geïnteresseerden kunnen een gratis lidmaatschap aanvragen.  

Lidmaatschap

Wil je materiaal lenen bij de HU Bibliotheek? Kom dan met je legitimatiebewijs naar de balie van een van de HUB locaties. Je wordt dan ingeschreven als externe lener en je ontvangt een bibliotheekpas. Jaarlijks ontvang je een mail voor het gratis verlengen van je lidmaatschap. Met je lidmaatschap kun je gebruik maken van de dienstverlening van de HUB, onder andere het lenen van boeken, tijdschriften en andere materialen. Zie verder ook het leenreglement.  

HUGO account 

Je kunt inloggen op HUGO om o.a. materialen te reserveren, te verlengen en om te zien welke materialen je geleend hebt. Hiervoor moet je eerst een gebruikersnaam en wachtwoord instellen. Dit gaat als volgt: 

  1. Ga naar hugo.hu.nl
  2. Klik rechts bovenin op Inloggen.
  3. Klik op Log in for external members.
  4. Klik op Wachtwoord (opnieuw) instellen.
  5. Vul als gebruikersnaam de code in die op je lenerspas staat, met de letter A aan het begin en B op het eind (het zal lijken op A501234567B). 
  6. Op het emailadres dat je hebt opgegeven bij de bibliotheek ontvang je een mail met een link. Hiermee kan je een wachtwoord aanmaken. 
  7. Je kunt daarna op hugo.hu.nl rechts bovenin inloggen met het lenerspasnummer en het door jou gekozen wachtwoord. Na inloggen zal in plaats van het woord “Inloggen” je eigen voornaam te zien zijn. Als je daarop klikt, kun je naar “Mijn Account” waar je o.a. kunt verlengen. 

Boeken en artikelen niet aanwezig in HUB collectie 

Als externe lener kun je gebruik maken van onze service om boeken en artikelen die niet in onze eigen collectie aanwezig zijn, aan te vragen bij andere bibliotheken (IBL service). Hier zijn kosten aan verbonden. 

Databanken 

Je kunt als externe lener op bibliotheeklocatie Utrecht of Amersfoort met een ‘’gastgebruiker’’-account zoeken in een aantal HU databanken. Voor het inloggen kun je bij de balie terecht. 

Podium 

De HU Bibliotheek is een van de initiatiefnemers van Podium, het cultureel studentenplatform van de HU. Podium organiseert evenementen voor studenten en medewerkers van de HU en andere belangstellenden. Van filmavond tot pubquiz, van talkshow tot audiotour, van theater tot food-programma. Als externe lener van de HU Bibliotheek ben je welkom bij (de meeste) activiteiten van Podium! Neem voor het programma een kijkje op de website, meld je aan voor de nieuwsbrief of volg Podium via Facebook of  Instagram. 

Switch to English English
× App de balie