HUB-Lab

Online Tools – Teaching Toolbox XL

Om toegang te krijgen tot een breed scala aan learning tools en les ideeën kun je gebruik maken van het platform Teaching Toolbox XL

Je kunt zoeken op een categorie, zoals bijvoorbeeld ‘quiz tools, games, programmeren’, of zoeken op een specifieke tool die je al voor ogen hebt. In de Toolbox vind je ook gebruikerservaringen van docenten die ambassadeur van een tool kunnen zijn.

Les ideeën zijn voorbeelden van good practices en geven inspiratie en laten zien hoe een tool in de (onderwijs) praktijk ingezet kan worden. Het is ook mogelijk om een eigen les idee te plaatsen en te delen.

De Tools in de Teaching Toolbox XL worden onderverdeeld in:

  • Veilig gebruik
  • Beperkt gebruik: wees voorzichtig met het gebruik van deze apps. De HU heeft geen licentie dus je kunt studenten niet verplichten deze app te gebruiken.
  • Niet gebruiken: apps die hier onder vallen zijn niet veilig om te gebruiken door de HU en kunnen zelfs verboden zijn om te gebruiken. Gebruik een andere app.

Meer over het gebruik van tools en AVG lees je op Digitale HU – Welke tools kan je gebruiken voor online onderwijs?
Bekijk ook de onderstaande Colofon & Disclaimer.

Colofon & Disclaimer

De Teaching Toolbox XL is een product dat is ontwikkeld door het HUB-Lab (HU Bibliotheek) in samenwerking met Shareworks. (2018)Tenzij anders aangegeven rust het auteursrecht op teksten in de Teaching Toolbox XL bij Hogeschool Utrecht. Dat materiaal mag vrij hergebruikt worden onder creative commons licentie BY SA NC. Rechten op al het andere materiaal ligt bij de oorspronkelijke maker en voor hergebruik dient daarvoor toestemming gevraagd te worden. Hogeschool Utrecht heeft nog niet van alle tools kunnen checken hoe het met het privacy-beleid is gesteld. Het gebruik van tool is je eigen verantwoordelijkheid. Lees voor het gebruik de privacy verklaring van de betreffende tool. Raadpleeg bij twijfel de privacy officer van jouw instituut, dienst of kenniscentrum. Dit kan ook via de privacydesk: askprivacy@hu.nl. Voor veel digitale tools kun je een persoonlijk account aanmaken om extra functionaliteiten als attendering, opslag etc. te gebruiken. In de privacy verklaring van de betreffende digitale tool vind je informatie over het doel van de verwerking van je gegevens, het beheerproces en wie er allemaal toegang toe heeft. In de verklaring vind je ook informatie over de manier waarop de organisatie achter de digitale tool jouw rechten op o.a. inzage, rectificatie en verwijdering ondersteunt.

Het is je eigen verantwoordelijkheid of je je persoonsgegevens deelt met de digitale tool.

Raadpleeg bij twijfel of vragen de privacy officer van jouw instituut, dienst of kenniscentrum.

Switch to English English
× App de balie