HUB-Lab

In the spotlight

Nieuw bij het HUB-Lab: Meta Quest 3

De Meta Quest 3 brengt een spannende vernieuwing voor studenten en docenten in het hoger beroepsonderwijs (hbo). Een van de meest opvallende functies is de verbeterde ‘doorkijkfunctie’. Hiermee kun je door de lenzen van de bril de echte wereld zien, terwijl er tegelijkertijd digitale objecten in deze ruimte geplaatst kunnen worden. Stel je voor dat je een 3D-model van het menselijk hart kunt zien en bestuderen alsof het zweeft op de tafel voor je. Dit maakt leren interactief en boeiend.

Product_meta

Deze technologie is bijzonder nuttig voor uiteenlopende hbo-studies. Van medische opleidingen, waarbij studenten complexe anatomie kunnen verkennen, tot technische studies, waarbij men kan leren over machines of bouwconstructies door ze in 3D te bekijken en ermee te interacteren.

Denise_meta

Bovendien biedt de Meta Quest 3 studenten de kans om zelf educatieve content te maken. Met behulp van het programma Unity, een platform voor het ontwikkelen van applicaties, kunnen studenten zonder diepgaande programmeerkennis toch hun eigen 3D-modellen en virtuele werelden creƫren. Dit stimuleert niet alleen creativiteit maar ook technische vaardigheden, waardoor studenten beter voorbereid zijn op de toekomst.

Switch to English English
× App de balie