HUB-Lab

In the spotlight

Nieuw bij het HUB-Lab: Hopspots

Hopspots zijn gekleurde interactieve ringen die je op de grond legt en waar je op kunt staan of springen. Je kunt er memory mee spelen, een quiz doen of een puzzel oplossen. Hierbij beweeg je én kun je samenwerken. Kies uit een kant-en-klare spellen, of ontwerp je eigen game via de app. Je gebruikt daarbij geluid, licht, tekst én beweging om je game interactief te maken. Zo kun je op een toegankelijke manier actief aan de slag met je eigen lesstof.

paal3

Hopspots combineert beweging met het oefenen van meerdere vaardigheden, cognitie en het werkgeheugen. Je leert bijvoorbeeld een taal, oefent met geschiedenis of aardrijkskunde of maakt je eigen game. Dit maakt het leerproces niet alleen actief, maar ook leuk en motiverend.

Het is een van oorsprong Deens product dat al op veel verschillende plekken ingezet wordt, met name in basisscholen, maar ook in verpleegtehuizen.

cirkels

Ben je ook toe aan wat beweging? Kom dan bij het HUB-Lab de Hopspots uitproberen. En wil je ze zelf eens inzetten? We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

cirkels-vloer
Switch to English English
× App de balie