HUB-Lab

Aanbod & Materialen

Het HUB-Lab beschikt over een groot aanbod aan innovatieve middelen en technologieën om in te zetten in de onderwijspraktijk. Hieronder een korte introductie van ons aanbod. Uitgebreide informatie en toepassingen vind je op onze Canvas-omgeving. Een overzicht van al onze materialen kun je hier bekijken.

In overleg leent het HUB-Lab materialen en toegang tot platforms uit aan medewerkers / studenten van Hogeschool Utrecht. Stuur voor meer informatie een bericht naar hublab@hu.nl

Workshops

Een snel veranderende maatschappij vraagt om kennis en vaardigheden die daarbij aansluiten. Veel van deze vaardigheden worden samengevat onder de noemer 21e eeuwse of vakoverstijgende vaardigheden. De workshops van het HUB-Lab sluiten aan bij deze 21e eeuwse vaardigheden.
De HU Bibliotheek heeft een Leerdoelenkader ontwikkeld om de vaardigheden in te bedden in het curriculum

In overleg met de aanvrager(s) stellen we een programma op maat samen. Om een beeld te krijgen van nieuwe innovatieve middelen en technologieën die ingezet kunnen worden bieden we een carrousel aan. Hierin kan kennis worden gemaakt met diverse tools zoals robots, (eenvoudig) programmeren en mogelijkheden op het gebied van Virtual en Augmented Reality. Andere mogelijkheden zijn het volgen van een verdiepende workshop op een bepaald thema of werken met 3D pennen, het digibord Prowise of het doen van een Escape game.

Onze workshops zijn ‘hands-on’ en praktisch ingesteld en geschikt voor zowel studenten als docenten. Neem contact met ons op over de mogelijkheden!

Onze materialen

Het HUB-Lab heeft diverse (sociale) robots variërend van eenvoudig tot geavanceerd. Eenvoudig te bedienen robots zoals de Bee Bots en Ozobots tot de NAO en Alpha Mini robots die te programmeren zijn met het Platform Robots in de klas/zorg of met een meer geavanceerde programmeertaal.

We hebben verschillende 3D scanners.

Daarnaast zijn er verschillende VR brillen, van eenvoudig en te gebruiken met een telefoon, tot geavanceerde modellen als Oculus Quest en de HTC Vive.

Het HUB-Lab heeft toegang tot diverse AR apps, eventueel in combinatie met Merge Cubes. Tevens zijn er Pro-accounts van de platforms Cospaces en Fectar beschikbaar.

Het HUB-Lab biedt diverse tools om mee te leren programmeren, zoals de Microbit, Makey Makey en Arduino. Met Lego Mindstorms kan geprogrammeerd worden met motoren en sensoren.

Online game en gamification

Het HUB-Lab biedt ook een online escape game. Deze kun je individueel doorlopen in ongeveer 45 minuten.

Prowise is een touchscreen waarmee je interactieve lessen of presentaties kunt maken gericht op het onderwijs. Je kunt met de aangeboden tools o.a. quizzen en mindmaps maken. Gebruik je het scherm liggend dan kun je ook allerlei educatieve games spelen.

Daarnaast hebben we de beschikking over verschillende platforms (zoals Cospaces en Fectar) en materialen waarmee je zelf eigen interactieve spellen kunt ontwikkelen (zoals de Hopspots).

Een overzicht van al onze materialen vind je hier.

Switch to English English
× App de balie