Disseminatie en archiveren van onderzoek

Algemene publiciteit

Communicatiemomenten

Natuurlijk wil je de buitenwereld informeren over, en betrekken bij het onderzoek dat je doet. Er zijn verschillende momenten waarop je over jouw project kunt communiceren:

  • Bij binnengehaalde subsidie. Geef het binnenhalen van het project aan bij de communicatieadviseur van jouw kenniscentrum, inclusief de inhoud van je onderzoek. Zij overleggen met je op welke manier hier aandacht aan gegeven kan worden.
  • Bij de start van het onderzoeksproject. Zorg ervoor dat je bij het begin van je project dit format invult en aanlevert bij de communicatieadviseur van jouw kenniscentrum voor de externe HU onderzoekswebsite. Deze zorgt er dan voor dat je project op de website komt te staan. Wil je je project ook op de internationale HU-onderzoekssite zichtbaar maken? Lever dan ook een Engelstalige versie aan.
  • Tijdens het onderzoeksproject. Zijn er interessante activiteiten zoals een workshop of congres, of tussenresultaten die al gedeeld mogen worden? Geef dit aan bij de communicatieadviseur. Zij kunnen je dan advies op maat geven hoe je dit het beste naar buiten kan brengen. Neem ook contact op als je updates hebt voor je projectpagina op de website.
  • Na afloop van het onderzoeksproject. Loopt je (promotie)onderzoek ten einde? Geef dan tijdig aan bij je communicatieadviseur wat de belangrijkste resultaten zijn en deel eventueel beschikbare opbrengsten. In overleg met jou stemmen zij af op welke manier hier aandacht aan gegeven kan worden en welke aanpassingen er geplaatst kunnen worden binnen je project op de onderzoekswebsite.

Communicatiemogelijkheden

Naast het bovenstaande mogelijkheden zijn er ook verschillende manieren waarop je zelf kunt communiceren. Denk daarbij aan je eigen sociale kanalen (zoals LinkedIn en Twitter) en maak dan gebruik van de hashtags #HU, #HUonderzoek en andere relevante hashtags die passen bij je bericht.

Daarnaast kun je via publicaties@hu.nl kun je je publicaties laten plaatsen op de hu.nl/onderzoek, NARCIS en HBO kennisbank (zie hiervoor het onderdeel Publiceren van kennisproducten en onderzoeksdata onder het kopje ‘uploaden van onderzoekspublicaties’).

Voor andere manieren om over jouw onderzoek te communiceren, kun je contact opnemen met de communicatieadviseur van jouw kenniscentrum. Deze kan je advies op maat geven over de inzet en het gebruik van de juiste communicatiekanalen en middelen. Denk bijvoorbeeld aan:
Het schrijven en inzetten van nieuwsberichten, blogs, longreads en nieuwsbrieven.

  • Het vullen en inzetten social mediakanalen.
  • Het maken van filmpjes of podcasts.
  • het benaderen van de pers/media of relevante platforms of tijdschriften.
  • Het maken van een communicatieplan voor jouw lectoraat of project.
  • Het gebruik van de juiste huisstijl.

Communicatieadviseurs

Onze communicatieadviseurs zijn:

Switch to English English
× App de balie