Help! Hoe schrijf je een correcte bronvermelding?

Als student ga je tijdens je schoolcarrière veel gebruik maken van bronnen. Bijvoorbeeld bij het doen van een onderzoek of voor het schrijven van je scriptie. Als docent moet je ook de juiste bronvermelding doen wanneer je werk deelt met je studenten, bijvoorbeeld op de Canvas omgeving of in de les. Bronvermelding is voor de vindbaarheid (waar komt je informatie vandaan?) en de controleerbaarheid (heb je de gevonden informatie goed begrepen en verwoord?). Dus voorkom plagiaat en leer hoe je op de juiste manier een bronvermelding schrijft.

Binnen de HU hanteren de meeste instituten de APA-richtlijnen. Zo wordt er uniform geciteerd en geparafraseerd. Om precies te weten hoe je de APA-richtlijnen gebruikt kan je de handleiding via deze link downloaden. Als je liever werkt met een fysiek boek kan dat natuurlijk ook. We hebben de fysieke variant in de HU Bibliotheek collectie staan, zowel op locatie Utrecht als op locatie Amersfoort. Via deze link kan je direct zien of het boek op één van beide locaties aanwezig is. Je kunt op dezelfde pagina ook meteen het boek reserveren, mits je ingelogd bent op HUGO.hu.nl.

Voor meer informatie over de APA-richtlijnen en om te lezen over andere stijlen van bronvermelding verwijzen we je graag naar deze pagina op onze website.

Kom je er toch niet helemaal uit? Schroom dan niet om contact op te nemen met de informatiespecialist van jouw instituut. Deze kan jou verder helpen met alle informatie die jij nodig hebt om het meeste uit je opleiding of carrière te halen.

Switch to English English
× App de balie