Onderzoekers OUD

Netwerken

Er zijn veel partijen betrokken bij onderzoek. Als onderzoeker ben je voortdurend op zoek naar mensen waarmee je kunt overleggen en die je kunnen adviseren. Er zijn interne- en externe netwerken beschikbaar.

Interne Netwerken

 • PSG Kwalitatief Onderzoek
  Het doel van de Peer Support Group (PSG) Kwalitatief Onderzoek is kennis en ervaring brengen en halen. Deze PSG staat open voor iedereen van de HU die op uitvoerend niveau bezig is met (de ontwikkeling van onderwijs omtrent) kwalitatief onderzoek. Iedereen die actief is binnen de PSG is vrij om mogelijk geïnteresseerde peers uit te nodigen om ook deel te nemen.
  Gemiddeld vinden er 2 tot 4 bijeenkomsten per maand plaats: met thema’s als onderzoek, onderwijs en analyseren in Atlas.ti. Tijdens deze bijeenkomsten, die 1 uur duren, gaan PSG-leden actief aan de slag met een vraagstuk ingebracht door één of meer van de leden van de PSG. Geïnteresseerd in deze bijeenkomsten? Mail naar Marlies Welbie en je ontvangt uitnodigingen via Outlook. Wil je een vraag/onderwerp inbrengen voor één van deze bijeenkomsten dan kan dit ook per mail.
 • PSG Data Science
  Of je nu onderzoeker, medewerker van een van de diensten of docent bent. We hebben allemaal steeds meer met data te maken. Als het werken met datasets een groot deel van je werk is, ben je wellicht op zoek naar informatie over hoe je zaken efficiënter kan uitvoeren of hoe je bepaalde analyses kan doen. Vaak komt er bij Data Science activiteiten programmeren in bijvoorbeeld R of Python kijken. Soms ook heb je meer computerkracht nodig dan waarin je standaard HU laptop kan voorzien. Ben jij die medewerker die met dit soort vraagstukken bezig is, dan is deze Peer Support Group er voor jou.
  We willen deze community zo veel mogelijk voor en door collega’s van de HU laten vormen. Heb je een vraagstuk, ben je op zoek naar informatie of leermaterialen? Heb je een specifieke casus voor een analyse waar je hulp bij zoekt of heb je waardevolle tips, stel je vraag dan in een van de kanalen in de Teams-omgeving of deel je inzichten. Er worden ook regelmatig bijeenkomsten georganiseerd. Standaard zijn er activiteiten van verschillende groepjes op dinsdagavond tussen 20:00 uur en 21:00. Wil je deelnemen aan een van de sessie, kijk dan in het kanaal ‘Data Tuesdays’ in de Teams-omgeving.
  Geïnteresseerd in deze bijeenkomsten? Mail naar Annoesjka Boersma, Marc Teunis of Margeet Riphagen en je krijgt toegang tot de MS Teams Data Science. Van daaruit ontvang je uitnodigingen voor bijeenkomsten en trainingen. Ook kun je er vragen stellen en beantwoorden, onderwerpen inbrengen, zelf een bijeenkomst organiseren etcetera.
 • PSG Crowdtech
 • PSG Literatuuronderzoek
 • Yammer groep HU-Promovendi netwerk (vertegenwoordigen alle promovendi van de HU)
 • Yammer groep onderzoekers

Externe Netwerken

Switch to English English
× App de balie