Over de bibliotheek

Bereikbaarheid tijdens de coronaperiode

Locatie Utrecht gedeeltelijk open, locatie Amersfoort en het HUB-Lab zijn gesloten.
Dit houdt verband met de maatregelen die het kabinet heeft genomen met betrekking tot het Corona virus.

Tijdens de coronaperiode, kun je op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur, met vragen bij ons terecht:
Mail: bibliotheek@hu.nl
Telefoon: 0884817125
Whatsapp: 0628758915

Bibliotheek bezoeken op afspraak
De bibliotheek Utrecht kan alleen op afspraak bezocht worden om gereserveerd materiaal op te halen of om te studeren . Voor het inleveren van boeken staat de inleverbox voor de ingang van de bibliotheek, dit kan zonder afspraak.

Lenen
Op dit moment is het lenen van materiaal alleen mogelijk door deze eerst online te reserveren. Je ontvangt een e-mail zodra wij deze hebben verwerkt. In deze mail staat met een link naar de afspraakplanner. Je hebt 6 dagen de tijd om online een ophaalafspraak te maken. Doe je dit niet dan komt de reservering te vervallen. Zonder afspraak is het niet mogelijk om boeken op te halen!

Inleveren
Bibliotheekmaterialen kunnen op maandag tot en met vrijdag ingeleverd worden in de inleverbox voor de ingang van de bibliotheek locatie Utrecht. Verwerken van de boeken gebeurt na een quarantaine van minimaal 72 uur. De boeken zullen na deponeren in de inleverbox nog enkele dagen op je account blijven staan.

Studeren in de bibliotheek?
Om te studeren in de bibliotheek kan gebruik worden gemaakt van een gelimiteerd aantal studieplekken. Hiervoor maak je vooraf een afspraak. Er kan geen gebruik worden gemaakt van materiaal dat in de kast staat.

IBL
Het is mogelijk om materialen aan te vragen bij andere bibliotheken dan die van de HU. Het aanvragen van boeken en artikelen die we niet in de collectie hebben, is nu ook gratis voor studenten tot 9/9/2020!

Informatiespecialisten
Heb je hulp nodig bij het vinden van relevante informatie, dan kun je via de mail terecht bij de informatiespecialisten.
Heb je als onderzoeker hulp nodig bij je onderzoek, mail dan naar onderzoeksupport.

HUB-Lab
Je kunt een virtueel bezoek brengen om te zien wat de mogelijkheden zijn.
Neem contact op via de mail, of op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 via onze MS Teams pagina

Ook de overige teams, zoals IBL en auteursrechten blijven bereikbaar via de mail.

Switch to English English
× App de balie