Over de bibliotheek

Bereikbaarheid tijdens Covid 19

De bibliotheek is beperkt toegankelijk voor studenten. In verband met de aangescherpte Corona-maatregelen is bibliotheekbezoek nu alleen onder voorwaarden mogelijk.

Openingstijden en contactgegevens

Deze info vind je op de pagina openingstijden en contact.

Studieplekken

Studieplekken in de bibliotheken en locatie Domstad zijn alleen beschikbaar voor HU studenten en moeten vooraf worden gereserveerd. Op locatie Domstad vindt verder geen dienstverlening plaats.
Check je aan de balie via een QR-code in. Heb je één uur na begintijd van je reservering nog niet ingecheckt? Dan komt je studieplek te vervallen. Kijk hier voor meer informatie.

Het is verplicht bij loopbewegingen binnen de bibliotheek/Domstad een mondkapje te dragen. Deze mag alleen af als je op je gereserveerde plek zit.

Lenen/inleveren

Inleveren kan via de inleverbox bij de HU bibliotheken in Utrecht en Amersfoort. Boeken lenen kan alleen met gebruik van een mandje.

Alle uitleningen hebben als vervaldatum 8 september 2021.
Mocht je jouw uitgeleende materialen niet meer nodig hebben, willen we je vragen deze alvast in te leveren. Dank namens je medestudent!

IBL

Het is mogelijk om artikelen aan te vragen bij andere bibliotheken dan die van de HU. Tot 8 september 2021 is dit gratis. Hier vind je meer informatie.

Informatiespecialisten

Heb je hulp nodig bij het vinden van relevante informatie, dan kun je via de mail terecht bij de informatiespecialisten.
Heb je als onderzoeker hulp nodig bij je onderzoek, mail dan naar onderzoeksupport.

HUB-Lab

Het HUB-Lab heeft geen open inloop, neem contact op via hublab@hu.nl voor het maken van een afspraak.
Je kunt een virtueel bezoek brengen om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Ook de overige teams, zoals IBL en auteursrechten blijven bereikbaar via de mail.

Switch to English English
× App de balie