HUB-Lab

Ons aanbod

Het HUB-Lab beschikt over een groot aanbod aan innovatieve middelen en technologieën om in te zetten in de onderwijspraktijk. Hieronder een korte introductie van ons aanbod. Uitgebreide informatie en toepassingen vind je op onze Canvas-omgeving.
In overleg leent het HUB-Lab materialen en toegang tot platforms uit aan medewerkers / studenten van Hogeschool Utrecht. Stuur voor meer informatie een bericht naar hublab@hu.nl

Robots

Het HUB-Lab heeft diverse (sociale) robots variërend van eenvoudig tot geavanceerd. Eenvoudig te bedienen robots zoals de Bee Bots en Ozobots tot de NAO en Alpha Mini robots die te programmeren zijn met het Platform Robots in de klas/zorg of met een meer geavanceerde programmeertaal.

Virtual reality (VR)

Het HUB-Lab heeft verschillende VR brillen, van eenvoudig en te gebruiken met een telefoon, tot geavanceerde modellen als Oculus Quest en de HTC Vive. Daarnaast zijn er 360 graden camera’s beschikbaar. Ook beschikt het HUB-Lab over diverse VR apps en heeft het een aantal Pro-accounts van de platforms Cospaces en TeachVR.

Augmented reality (AR)

Het HUB-Lab heeft toegang tot diverse AR apps, eventueel in combinatie met Merge Cubes. Tevens zijn er Pro-accounts van de platforms Cospaces en Fectar beschikbaar.

Gamification

Escape games
Maak kennis met het HUB-Lab, de robots van het lab en een aantal digitale tools uit de Teaching Toolbox XL, door middel van een escape game. Naast ICT-vaardigheden spelen de 21e eeuwse vaardigheden ook een rol; denk aan samenwerken, creatief denken, communiceren etc. In een groepje van 4-8 personen, kun je in ongeveer 2 uur de game doorlopen, inclusief uitleg en nabespreking. Lijkt je dit wat? We maken graag een afspraak.
Je kunt ook kiezen voor een online game. Deze kun je individueel doorlopen in ongeveer 45 minuten.

VR-game i-Labyrint
i-Labyrint is de naam van de VR-game informatievaardigheden (hoe zoek ik, wat zoek ik, waar zoek ik en wat heb ik gevonden). De VR-game i-Labyrint is ontwikkeld door het HUB-Lab in samenwerking met het bedrijf VizVis.

Programmeren

Het HUB-Lab biedt diverse tools om mee te leren programmeren, zoals de Microbit, Makey Makey en Arduino. Met Lego Mindstorms kan geprogrammeerd worden met motoren en sensoren. Ook met onze NAO en Alpha Mini robots kun je aan de slag met programmeren.

Overige

3D pennen

Waar een 3D printer een voorgeprogrammeerd product maakt kun je met een 3D pen helemaal vrij tekenen. De pen wordt gevuld met filamenten (plastic vullingen) en je tekent met gesmolten plastic.

Prowise

Prowise is een touchscreen waarmee je interactieve lessen of presentaties kunt maken gericht op het onderwijs. Je kunt met de aangeboden tools o.a. quizzen en mindmaps maken. Gebruik je het scherm liggend dan kun je ook allerlei educatieve games spelen.

Switch to English English
× App de balie