Coronavirus & HU Bibliotheek

Veelgestelde vragen

We krijgen verschillende vragen over de dienstverlening van de bibliotheek nu onze locaties gesloten zijn. Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet.

Kan ik nog boeken inleveren?
Nee, de HU Bibliotheken zijn gesloten. De uitleentermijn wordt automatisch verlengd tot dat de locaties weer open gaan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over boetes.

Kan ik boeken ook per post opsturen?
Nee, omdat de bibliotheken gesloten zijn, is er ook niemand aanwezig om opgestuurde boeken in te nemen.

Mijn boek kan niet meer verlengd worden. Wat moet ik doen?
Alle uitgeleende boeken zijn verlengd. Mocht je toch nog herinneringen krijgen, neem dan contact met ons op.

Kan ik gereserveerde boeken die voor mij klaar staan ophalen?
Nee, alle aangevraagde materialen blijven staan tot de locaties weer open gaan.Vanaf dat moment blijven ze nog 1 week staan om iedereen de tijd te geven het materiaal alsnog op te halen wanneer nodig.

Kunnen materialen worden toegestuurd?
Medewerkers en studenten die dringend materiaal nodig hebben voor onderwijs en onderzoek dat niet online beschikbaar is, kunnen hiervoor een aanvraag indienen via bibliotheek@hu.nl. Vanwege beperkte toegang tot de collectie kan het opsturen van het materiaal enige tijd in beslag nemen.

Kan ik blijven gebruikmaken van de digitale collectie van de Bibliotheek?
Uiteraard! Onze digitale collectie is beschikbaar via de website. Onze aandacht is op dit moment nog meer gericht op het aanschaffen van digitale content.

Kan ik nog gedrukte materialen reserveren of aanvragen van de andere locatie?
Ja, je kunt nog gedrukte materialen reserveren of aanvragen van de andere locatie.
Je reservering wordt op de wachtlijst geplaatst, en je kunt de materialen pas ophalen wanneer de bibliotheek locaties weer open gaan.
Op basis van de geplaatste reserveringen en aanvragen, zoekt de Publieksdienst contact met je voor het aanbieden van alternatieven zoals e-books. Heb je nog extra hulp en ondersteuning nodig, verwijzen we je door naar je informatiespecialist die graag met je mee kijkt.

Kan ik materialen aanvragen bij andere bibliotheken dan die van de HU?
Je kunt geen boeken meer aanvragen. Het aanvragen van artikelen die we niet in de collectie hebben, is tijdens de sluitingsperiode, gratis voor studenten.

Kan ik nog studeren in de bibliotheek?
Nee, de HU-locaties zijn gesloten voor studenten. Het is niet mogelijk om te studeren in de bibliotheek.

Kan ik komen experimenteren in HUB-Lab?
Nee, HUB-Lab is gesloten, maar je kunt een virtueel bezoek brengen  om te zien wat de mogelijkheden zijn. Neem contact op via de mail, of op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 via onze MS Teams pagina

Switch to English English
× App de balie