HUB-Lab

Teacher Toolbox

Als docent heb je toegang tot een breed scala aan learning-tools die je kunt inzetten in het onderwijs, bijvoorbeeld via internet. De Teacher Toolbox is een handig platform om educatieve tools te vinden, en geeft je antwoord op je vragen.

Hoe werkt het?
Om deze tools te vinden, maak je gebruik van een slimme zoekmachine. Je kunt zoeken op een categorie, zoals bijvoorbeeld ‘quizzes, games, programmeren’, of zoeken op een specifieke tool die je al voor ogen hebt.

Waarvoor kun je het gebruiken?
Ondanks alle voordelen, roepen tools vaak ook nieuwe vragen op:
Welke tool zal ik gebruiken en hoe?
Heeft mijn school een licentie?
Is het veilig en wie kan ik om advies vragen?
In de Teacher Toolbox vind je gebruikerservaringen van je collega’s en kom je erachter met wie je contact kunt opnemen als je meer wilt weten over een bepaalde tool.

De Teacher Toolbox is een product dat is ontwikkeld door het HUB-Lab (HU Bibliotheek) in samenwerking met Shareworks. (2018)

DISCLAIMER-TEACHER-TOOLBOX
Tenzij anders aangegeven rust het auteursrecht op teksten in de Teacher Toolbox bij Hogeschool Utrecht. Dat materiaal mag vrij hergebruikt worden onder creative commons licentie BY SA NC. Rechten op al het andere materiaal ligt bij de oorspronkelijke maker en voor hergebruik dient daarvoor toestemming gevraagd te worden. Voor veel digitale tools kun je een persoonlijk account aanmaken om extra functionaliteiten als attendering, opslag etc. te gebruiken. Als je dit doet, lees dan eerst de Privacy Verklaring van de betreffende digitale tool. Hierin vind je informatie over het doel van de verwerking van je gegevens, het beheerproces en wie er allemaal toegang toe heeft. In de verklaring vind je ook informatie over de manier waarop de organisatie achter de digitale tool jouw rechten op o.a. inzage, rectificatie en verwijdering ondersteunt. Het is je eigen verantwoordelijkheid of je je persoonsgegevens deelt met de digitale tool.
Switch to English English
× App de balie